- Kabeljauw met curryroomsausje -

met prei en champignons

Ingrediëntenlijst

4

  • 600 g kabeljauw in stukken van 3cm
  • 2 prei, gesneden in stukken van 1cm
  • 300 g Parijse champignons, in schijfjes gesneden
  • 400 g krielaardappelen, gesneden in gelijke stukken
  • 1 grote sjalot, fijn gesnipperd
  • 3 dl witte wijn
  • 4 dl room
  • 30 g boter
  • 1 tl curry
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 el bieslook, fijn gehakt
  • 3 el Lacroix Touch of Taste Vis, of meer

Bereidingswijze

30’
1. Stoom de krielaardappelen of kook beetgaar.
2. Stoof de sjalot in wat boter tot deze glazig wordt.
3. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe, laat even stoven, roer regelmatig.
4. Blus met de witte wijn en laat deze op hoog vuur volledig inkoken.
5. Voeg de prei toe en kruid met peper en nootmuskaat. Roer alles goed om en laat de prei op matig vuur gaar stoven (hou de prei nog lichtjes krokant).
6. Strooi de curry over de groenten, roer om en voeg de room, bieslook, aardappelen en Lacroix Touch of Taste Vis toe. Breng het geheel aan de kook.
7. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in de sudderpan. Schep de vis voorzichtig onder de groenten.
8. Laat het geheel een 5 tal minuten op zeer zacht vuur sudderen.

Tip : Voeg wat krokant gebakken spekjes (200 g) toe samen met de room.

Smakelijk  !