- Balletjes van het Hoge Noorden -

VIDEO

Ingrediëntenlijst

2

  • 500 g gehakt (gemengd kalfs- en varkens-)
  • 0.5 pakje gezouten crackers of panko
  • 1 sjalot fijn gehakt
  • 1 stukje gember (1-2 cm) geraspt
  • 1 teentje look geraspt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • 3 el hoisinsaus
  • 4 el veenbessenconfituur (of rode vruchten)
  • 2 el Lacroix Touch of Taste Kalf
  • 0.5 dl water
  • 2 lente-uien grof gehakt

Bereidingswijze

20’
1. Meng het vlees met de fijngemalen gezouten crackers, de geraspte gember, de fijn gehakt sjalot en de geraspte look.
2. Voeg het paprikapoeder, zeste van 1 limoen, peper, zout en een beetje olijfolie toe.
3. Meng alles goed door elkaar.
4. Rol balletjes van +/- 3 cm diameter (tip: zorg dat alle balletjes even groot zijn, zodat ze even snel garen).
5. Bak de balletjes op een zacht vuurtje in een pan met olijfolie tot ze bijna gaar zijn.
6. Voeg de confituur, de hoisinsaus en een beetje water toe in de pan met de balletjes. Laat het geheel inkoken en de balletjes zacht karamelliseren.
7. Giet het sap van de limoen over de balletjes & meng voorzichtig. Zet het vuur af en werk af met de lente-uien.

Serveer met couscous of rijst en een simpele groene salade met dressing van limoen en olijfolie.

Tip van de chef:  

Hoisinsaus vind je deze in de Aziatische afdeling van je supermarkt.