- Blackwell saus -

voor varkenskotelet

Ingrediëntenlijst

4

  • 1 bloemkool
  • 500 g geschilde vast kokende aardappelen
  • 3 sjalotjes
  • 2 el Lacroix Touch of Taste Kalf
  • 20 g boter
  • 15 g bloem
  • 3 dl melk
  • 2 el fijngehakte dragon

Bereidingswijze

40’
1. Kook de in roosjes gesneden bloemkool beetgaar, meng met de gekookte aardappelen.
2. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe roer tot homogene massa, voeg er al roerende de koude melk aan toe en breng zo aan de kook, kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.
3. Voeg de bechamelsaus aan de groenten aan toe en plaats zo in de oven in een schotel 15min. op 180°C.
4. Kruid en kleur de kotelet aan op een hevig vuur aan beiden kanten gedurende enkele minuten.
5. Haal ze uit de pan, voeg er fijn gesneden sjalotjes aan toe in de pan, samen met 2 lepels pickles en een scheutje water.
6. Laat eventjes inkoken en werk af met de Lacroix Touch of Taste Kalf en eventueel wat gehakte dragon.

Smakelijk !