- Frisse marinade -

voor vlees

Ingrediëntenlijst

4

  • 4 varkenskoteletten (+- 200g per stuk)
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el Lacroix Touch of Taste Kalf
  • 3 el olijfolie
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teentje look, geplet
  • 0.5 limoen (sap & zeste)
  • zwarte peper

Bereidingswijze

5’
1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal, kom of plastic zak.
2. Meng alles goed samen en leg de koteletten erin. Zorg dat het vlees volledig bedekt is met de marinade.
3. Dek het vlees af met een deksel of folie en laat 30 min (tot een paar uren) marineren in de koelkast of koele ruimte.

Tip van de chef:  

  • Vraag aan je slager de ‘basse-côte’ met been
  • Ik maak de marinade ‘s morgens en laat het vlees een hele dag marineren. Maar 30 min is voldoende om een lekkere smaak aan je vlees te geven.

Recept by Dagny Ros.