- Kabeljauw in de oven met karnemelk -

en rijst

Ingrediëntenlijst

4

  • 800 g kabeljouw in 4 stukken (of schelvis)
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen (zeste en sap)
  • zee zout en zwarte peper
  • 1.5 dl karnemelk
  • 2.5 el Lacroix Touch of Taste Groenten
  • 0.5 kop groene olijven zijn pit, in reepjes gesneden
  • 4 lente-uitjes, in fijn stukken gesneden
  • 1 kleine handvol bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 kop rijst (bv. Jasmin)

Bereidingswijze

35’
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2. Verwarm de oven voor op 180 à 200 °C en besprenkel een ovenschaal met olijfolie.
3. Verdeel de gekookte rijst over de ovenschaal (+/- laagje van 2cm).
4. Leg de vis daarop en besprenkel met de zeste en citroensap van 1 citroen, een snuifje zee zout en een beetje zwarte peper.
5. Meng de karnemelk met Lacroix Touch of Taste Groenten en voeg de mengeling over het geheel zodat de vis ongeveer onder staat.
6. Leg de olijven, lente-uitjes en klein beetje van de peterselie op en naast de vis.
7. Laat de vis ongeveer 15-20 minuten garen in de oven, onder geprikte aluminiumfolie. De vis is gaar als hij glazig is.
8. Haal de vis uit de oven, verdeel over de borden en werk af met peterselie.

Serveer met  een fris slaatje!

 

Recept by Dagny Ros.