- Kabeljauw in een roomsausje -

met courgette & broccoli

Ingrediëntenlijst

4

  • 500 g kabeljauwfilet in blokjes gesneden van 3 cm
  • 1 courgette in dobbelsteentjes (van 1cm) gesneden
  • 150 g broccoli in roosjes gesneden
  • 400 g krielaardappeltjes in de schil
  • 2 fijn gesneden sjalotjes
  • 2 dl witte wijn
  • 6 dl room
  • 4 el Lacroix Touch of Taste Vis

Bereidingswijze

35’
1. Stoof de sjalotjes aan in een beetje boter in een grote pan (bv. stoofpan). Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken.
2. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn (20 min).
3. Bevochtig intussen de sjalotjes en de wijn met de room en voeg er daarna de courgette en broccoli aan toe. Laat het geheel tot de helft inkoken.
4. Snijd de gegaarde aardappelen in 2 en voeg ze toe aan het geheel.
5. Breng het gerecht op smaak met Lacroix Touch of Taste Vis.
6. Voeg als laatste de kabeljauwfilet toe en laat deze maximum 5 minuten garen op een zeer zacht vuurtje.

Smakelijk ! 

TIP: Voeg vers gehakte dragon en een koffielepeltje limoensap toe.