- Kip in de wok -

met soja en gember

Ingrediëntenlijst

4

  • 500 g kippenfilet in reepjes gesneden
  • 4 el sesamzaad (gepeld)
  • 1 kl gemberpuree
  • 1 middelgrote sjalot fijn gesnipperd
  • 1 kl look puree (of vers gehakt)
  • 4 el sojasaus
  • 4 dl arachideolie
  • 1 potje verse koriander, gehakt
  • 1 zakje gemengde wokgroenten
  • 3 el Lacroix Touch of Taste Gevogelte (of Lacroix Touch of Taste Gevogelte Bio)
  • 1 dl water

Bereidingswijze

30’
1. Meng in een ruime kom de kippenreepjes met een marinade van sojasaus, gember, look, sjalot, sesamzaad en de helft van de arachideolie.
2. Bak de wokgroenten in hete arachideolie (2 el) in de wok tot deze glazig worden (niet te gaar bakken).
3. Schep de groenten uit de wok, laat de wok terug even opwarmen en bak de kippenreepjes op een hoog vuur.
4. Voeg de groenten terug toe, van zodra het vlees begint te kleuren.
5. Roer alles goed om, blus met het water en voeg de Lacroix Touch of Taste Gevogelte toe.
6. Werk eventueel af met peper en zout en serveer met een verse koriander.

Serveer met rijst of noedels.

 

TIPS:

– Om je wokgroenten krokant te houden, bak de helft van het zakje tegelijk (niet laten kleuren).

– Voor een meer intense smaak : laat de kip min. 30 min marineren.

– Voor een iets pittiger versie: voeg 1 fijngesnipperde kleine chilipeper toe aan de marinade.