- Kip met penne en brocoli -

video

Ingrediëntenlijst

4

  • 250 g penne (3 kleur)
  • 1 brocoli
  • 500 g kipfilet in blokjes van 1,5cm gesneden
  • 1.5 el gedroogde dragon
  • 250 ml room (light)
  • 2.5 el Lacroix Touch of Taste Gevogelte (of Lacroix Touch of Taste Gevogelte Bio)
  • 2 el zachte roomkaas (bv: Philadelphia)
  • 1 snuifje zwarte peper
  • 1 snuifje Ras-el-Hanout
  • 1 el olijfolie
  • parmezaan en bladpeterselie voor de afwerking

Bereidingswijze

20’
1. Was en snij de Broccoli in kleine roosjes. Tip: Gebruik ook zeker het meeste van de steeltjes, deze zittenvol met vitaminen.
2. Kook de pasta en de broccoli samen in een pot tot ze beide gaar zijn (12-15 min of tot de pasta klaar is). Giet het water af maar houd ½ dl over.
3. Bak de kip in een grote wok/pan in olie en kruid met zwarte peper, Ras-el-Hanout en dragon tot de kip bijna gaar is.
4. Voeg de room en de roomkaas erbij en laat even inkoken tot de roomkaas gesmolten is.
5. Voeg Lacroix Touch of Taste Gevogelte erbij samen met ½ dl water en laat 2-3 min inkoken.
6. Meng de pasta en broccoli onder de saus tot alles goed gemengd is.
7. Werk af met Parmezaan en bladpeterselie en serveer eventueel met een fris slaatje!

Tip van de chef, Dagny Ros:  

Wil je dit gerechtje nog wat pimpen? Strooi geraspte kaas over het geheel en laat een 5 tal minuten gratineren in de oven. Werk af met blad peterselie.