- Kip met zoetzure saus -

Ingrediëntenlijst

4

  • 4 kipfilets
  • 1 blik ananas op siroop in stukjes
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 kl vers gember fijngesneden
  • 75 g suiker
  • 100 ml natuur azijn
  • 3 el Lacroix Touch of Taste Gevogelte (of Lacroix Touch of Taste Gevogelte Bio)
  • currypoeder en kipkruiden

Bereidingswijze

20’
1. Voor de zoetzure saus: neem een eetlepel water en laat dit samen met de suiker heel lichtjes kleuren.
2. Voeg er de azijn, tomatenpuree en de gember aan toe en laat dit zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost.
3. Voeg er 1 dl van het ananasvocht uit blik aan toe en de stukjes ananas.
4. Werk de jus af met de Lacroix Touch of Taste Gevogelte
5. Snijd de kip in reepjes, kruid deze met een mengeling van currypoeder en kipkruiden. Gril de reepjes.

Serveer met (gestoomde) rijst.