- Mediterraanse gehaktballetjes -

in tomatensaus

Ingrediëntenlijst

4

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el Lacroix Touch of Taste Kalf
  • 3 el gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  • 2 el paneermeel
  • 2 sjalotten
  • 400 g tomaten in blik
  • 4 takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 200 ml water
  • 1 tl suiker
  • 1 scheut balsamico azijn
  • 75 g olijven
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd

Bereidingswijze

25’
1. Maak het gehakt aan met het ei, 1 el Lacroix Touch of Taste Kalf, de gedroogde tomaten, het paneermeel en 1 gehakte sjalot.
2. Draai hiervan kleine gehaktballetjes en bak deze in een braadpan rondom aan. Haal ze uit de pan.
3. Fruit de tweede sjalot in het resterende bakvet.
4. Voeg de tomaten, tijm, laurierblad, het water, 1 eetlepel Lacroix Touch of Taste Kalf, suiker en balsamico azijn toe en breng de saus aan de kook.
5. Draai het vuur laag, voeg de gehaktballetjes toe en laat deze op laag vuur garen in de saus gedurende circa 10-15 minuten. Voeg tijdens de laatste 2 minuten de olijven en de basilicumblaadjes toe.
6. Verwijder het laurierblad en kruid de saus af met peper et zout.

Serveer met aardappelpuree of pasta.

 

Smakelijk !