- Quinoasla met geroosterde rode ui -

VIDEO

Ingrediëntenlijst

4

  • 1 dl quinoa
  • 2.5 el Lacroix Touch of Taste Groenten (of Lacroix Touch of Taste Groenten Bio)
  • 1 rode ui
  • 0.3 krop Icebergsla, in repen gesneden
  • 1 grote hand cresson of waterkers
  • 1 avocado in dunne sneetjes gesneden
  • 0.5 granaatappel voor zijn pitjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el geraspte gember
  • 0.5 limoen
  • zwarte peper

Bereidingswijze

20’
1. Kook de quinoa in water samen met 2 el Lacroix Touch of Taste Groenten (tip: 1dl quinoa in 2dl water gedurende +-15 min). En laat de quinoa afkoelen.
2. Snij de ui heel dun (bv met een mandoline) en meng samen met 1 el olijfolie. Laat +/- 10 min karamelliseren in een voorverwarmde oven van 200°C.
3. Meng de gekookte quinoa met de sla, de waterkers, de avocado, en de pitten van ½ granaatappel.
4. Maak nog de dressing klaar met 2 el olijfolie, ½ el Lacroix Touch of Taste Groenten, geraspte gember en de zeste en sap van ½ limoen. Werk eventueel af met wat zwarte peper.
5. Giet de dressing over de sla met de quinoa, en werk af met de geroosterde ui.

Recept by Dagny Ros.