- Roquefortsaus -

met kalfsoesters

Ingrediëntenlijst

4

  • 4 kalfsoesters (150g pp)
  • 40 g margarine of boter om te bakken
  • 70 g Roquefort AOC
  • 1 dl room
  • 2 el bladpeterselie, grof gehakt
  • 2 el sjalot, fijn gesneden
  • 1 dl water
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 3 el Lacroix Touch of Taste Kalf

Bereidingswijze

25’
1. Stoof de sjalotjes in de helft van de boter op een zacht vuur.
2. Voeg de room en de Lacroix Touch of Taste Kalf toe, en laat enkele tellen inkoken.
3. Bestrooi de kalfsoesters met peper, zout en nootmuskaat. Bak het vlees mooi bruin in een pan met de andere helft van de boter.
4. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het resterende bakvet weg.
5. Deglaceer de pan met water en roer de bakresten los, laat even inkoken en giet dit bij de saus.
6. Zet op een zacht vuur en brokkel de kaas in de saus, roer tot de kaas is opgelost. Roer er dan peterselie onder en werk af met vers gemalen peper.

Serveer met aardappelen en groenten.
Tip : Werk het gerecht af met gehakte en geroosterde hazel- of walnoten.