- Saus van shiitakes -

en balsamico

Ingrediëntenlijst

4

  • 200 g shiitakes
  • 1 sjalot
  • 1 el citroensap
  • 5 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 3 el balsamico azijn
  • 2.5 el Lacroix Touch of Taste Kalf
  • 3 kopjes water
  • 1 kopje rode wijn
  • boter en olijfolie

Bereidingswijze

15’
1. Snijd de sjalot fijn en hak de shiitakes. Bak de shiitakes en sjalot goudbruin in een kookpan met boter of olie.
2. Voeg het citroensap, tijm en honing toe.
3. Meng het water met Lacroix de Touch of Taste Kalf, de wijn en de azijn en voeg toe aan de shiitakes.
4. Laat 10 min rustig koken. Kruid eventueel met zout en versgemalen peper.
5. Bind indien nodig met maïs zetmeel en werk de saus vóór het serveren af met een eetlepel boter.