- Stoofpotje van varkenshaasje met kerstomaten -

en basilicum

Ingrediëntenlijst

  • 2 varkenshaasjes
  • 20 kerstomaten
  • 4 lente-uitjes
  • 4 el verse basilicum, gehakt
  • 100 g bloem
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 140 g spek
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 dl room
  • 3 el Lacroix Touch of Taste Kalf

Bereidingswijze

1. Maak het varkenshaasje schoon en snijd het vlees schuin in 8 stukjes. Druk de stukken vlees plat met je hand of met een vleeshamer.
2. Snijd de tomaatjes in 2 en de lente-uitjes in fijne reepjes (3 cm).
3. Kruid de bloem met vers gemalen zwarte peper en zout. Haal de stukjes vlees door de bloem zodat alle zijden met bloem bedekt zijn. (schud een beetje zodat de overtollige bloem niet blijft kleven).
4. Bak de varkenslapjes in olijfolie en boter in een braadpan gedurende een 3 tal minuten aan elke zijde, op een medium hoog vuur. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
5. Doe het spek in de braadpan en bak krokant. Voeg de fijn gehakte basilicum op het einde toe.
6. Meng het water, de room, de balsamico azijn en de Lacroix Touch of Tast Kalf en voeg toe aan het spek.
7. Voeg de varkenstukjes, tomaten en lente uitjes toe. Laat nog 5 minutes doorkoken.

Serveer met rijst of aardappelen, gegrild in een oven met olijf olie, peper, zout en salie.