- Thaise wok met kip -

Ingrediëntenlijst

4

  • 0.5 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 1 lente ui
  • 1 stengel citroengras
  • 1 chinese kool
  • 1 stronk broccoli
  • 300 g kipfilet
  • 400 ml kokosroom
  • 2 el Lacroix Touch of Taste Gevogelte (of Lacroix Touch of Taste Gevogelte Bio)
  • 75 g sojascheuten

Bereidingswijze

25’
1. Rasp de gember en pel de knoflook. Snijd de lente ui in ringen en de citroengras in de lengte open.
2. Was de chinese kool en de broccoli en snijd in stukjes.
3. Snijd de kipfilets in stukjes.
4. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper en gember aan.
5. Voeg de kipfilets toe en bak op hoog vuur gedurende een paar minuten.
6. Voeg de chinese kool en het citroengras toe en bak gedurende 1 minuut.
7. Voeg de kokosroom en Lacroix Touch of Taste Gevogelte toe en breng aan de kook.
8. Laat het geheel gedurende 10 minuten op middelhoog vuur sudderen om de smaken te laten intrekken en de kip verder te garen.
9. Voeg in de laatste 2 minuten de lente ui en sojascheuten toe.

Serveer met rijst of kooknoodles.

Tip : Voeg currypasta toe om het gerecht pikanter te maken.

 

Smakelijk !