- Varkenslapjes met honey-mosterdsaus -

en rucolapuree

Ingrediëntenlijst

4

  • 6 varkenslapjes (1-2 pp)
  • 600 g geschilde aardappelen
  • 50 g hoeveboter (of meer om een smeuïge puree te maken)
  • 250 g rucola
  • 6 stronkjes witloof
  • 1 el honing
  • 1 el sterke mosterd
  • 1 dl water
  • 2 el Lacroix Touch of Taste Kalf (of meer volgens eigen smaak)
  • 1 el mayonaise D&L
  • enkele druppels citroensap
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

30’
1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en prak fijn met de boter. Smaak af met peper, zout en wat nootmuskaat. Roer er de fijngesneden rauwe rucola onder.
2. Kleur de varkenslapjes in wat hete olie, gedurende een tweetal minuten aan elke kant. Haal uit de pan, giet het vet af, voeg er de honing en de mosterd aan toe samen met het water en roer de braadresten goed los. Werk af met de Lacroix Touch of Taste Kalf om de jus te optimaliseren en laat 5 min. inkoken.
3. Snijd het witloof zonder de kern fijn, smaak af met een lepel mayonaise en mespuntje mosterd, enkele druppels citroensap, peper en zout.
4. Serveer het vlees met de jus erover, de aardappelpuree en de witloofsalade.

- Ontdek al onze -

Lekkere recepten

- Ontdek het hele gamma -

TOUCH of TASTE

product-ambiance