- Zalm met spinazie -

en witte wijnsaus

Ingrediëntenlijst

4

  • 4 eitjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 el fijn gehakte peterselie
  • 100 g gesmolten hoeveboter
  • 1 tl mosterd
  • 1 kg gekuiste spinazie
  • 1 mespuntje look
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 2.5 dl witte wijn
  • 4 dl room
  • 1 sjalotje heel fijn gesnipperd
  • 400 g gekookte aardappeltjes
  • 3 el Lacroix Touch of Taste Vis

Bereidingswijze

40’
1. Kook de eitjes gedurende een 5-tal minuten, spoel ze koud, pel en prak ze grof met een vork. Meng er de gehakte peterselie en kappertjes onder en smaak af met peper, zout, de gesmolten boter en de mosterd.
2. Stoof de gewassen en goed uitgelekte spinazie aan in wat hete olie met een mespuntje look tot deze geslonken is. Leg in een ovenschotel (zonder het vocht dat uit de spinazie komt).
3. Kruid de zalm met peper en zout, kleur kort aan in hete olie en haal uit de pan.
4. Blus de pan met de witte wijn, voeg er de fijn gesnipperde sjalotjes aan toe en laat tot de helft inkoken. Voeg daarna de room toe en de Lacroix Touch of Taste Vis. Laat nog een vijftal minuutjes inkoken.
5. Leg de gekleurde zalm op de spinazie in de ovenschotel, en verdeel het ei over de vis.
6. Leg er de gekookte aardappelen bij en verdeel de saus er rond. Plaats in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende een 5 minuten zodat de vis warm is binnenin maar nog glazig.